Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a tökéletes hétvégi ebéd! Serpenyőbe vele!

Csípős paradicsomos tarja korianderes pirított burgonyával és szezámos uborkasalátával
2017. April 29.

Ez a fogás a „klasszikus, egy kis csavarral” tipikus esete.

Paradicsomos tarja, de csilitől csípősen, burgonya, ami friss ízét a citromos-korianderes pirításnak köszönheti, és az elmaradhatatlan uborkasaláta, ami szezámmaggal egészült ki. Tökéletes ebéd!

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt borskeverék
  • 1 biocitrom lereszelt héja
  • 1 csokor koriander
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 konzerv aprított paradicsom
  • tört csili
  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lime kifacsart leve
  • kevés barna cukor
  • 3 evőkanál szezámmag

Elkészítés

1. A burgonyát megmossuk, és héjában addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olaj felét, rádobjuk a burgonyacikkeket, alaposan sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citromhéjat, és rázogatva megpirítjuk. Végül hozzákeverjük a koriander leveleit is.

2. Közben egy másik serpenyőben elkészítjük a húst. A maradék olajon, oldalanként 1-1 perc alatt körbesütjük a sózott, borsozott tarjaszeleteket, majd kivesszük a serpenyőből. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, és a serpenyőben megdinszteljük. Felöntjük a paradicsommal, sóval, borssal és csilivel ízesítjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Öntünk hozzá egy kevés vizet, és lefedve (ha szükséges, pótolva az elpárolgott vizet) puhára pároljuk a tarját.

csipostarja1

3. A salátához a megmosott uborkát hasábokra vágjuk. A lime levét egy nagyobb tálba öntjük, kevés barna cukorral és sóval kikeverjük, vízzel ízlés szerint felöntjük. Beletesszük a zöldséghasábokat, hozzászórjuk a szezámmagot, tálalásig hűtőbe tesszük. A kész paradicsomos tarját a pirított burgonyával körítjük, és a szezámos uborkával együtt tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás -  egy picit újragondolva

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás - egy picit újragondolva

Szép, francia, könnyű és finom. Persze, hogy quiche!
Ragacsos-pereces sütemény

Ragacsos-pereces sütemény

Diétásnak semmiképp sem nevezhető ez az amerikai sütikre emlékeztető édes-sós, kakaós, karamellás finomság, DE! Olyan nagyon finom! Ráadásul egy hideg, fárasztó nap után hazatérve nincs is jobb mint egy szeletke belőle, a roppanós sós perec és a szaftos karamella párosa garantáltan jókedvre derít!
Hajdinapalacsinta almás mákkrémmel

Hajdinapalacsinta almás mákkrémmel

"Az egyik kedvenc mentes palacsintám hajdinalisztből készül, mert igazi csodaliszt." Csigó Zita gluténmentes receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!