Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a tökéletes hétvégi ebéd! Serpenyőbe vele!

Csípős paradicsomos tarja korianderes pirított burgonyával és szezámos uborkasalátával
2017. April 29.

Ez a fogás a „klasszikus, egy kis csavarral” tipikus esete.

Paradicsomos tarja, de csilitől csípősen, burgonya, ami friss ízét a citromos-korianderes pirításnak köszönheti, és az elmaradhatatlan uborkasaláta, ami szezámmaggal egészült ki. Tökéletes ebéd!

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt borskeverék
  • 1 biocitrom lereszelt héja
  • 1 csokor koriander
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 konzerv aprított paradicsom
  • tört csili
  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lime kifacsart leve
  • kevés barna cukor
  • 3 evőkanál szezámmag

Elkészítés

1. A burgonyát megmossuk, és héjában addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olaj felét, rádobjuk a burgonyacikkeket, alaposan sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citromhéjat, és rázogatva megpirítjuk. Végül hozzákeverjük a koriander leveleit is.

2. Közben egy másik serpenyőben elkészítjük a húst. A maradék olajon, oldalanként 1-1 perc alatt körbesütjük a sózott, borsozott tarjaszeleteket, majd kivesszük a serpenyőből. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, és a serpenyőben megdinszteljük. Felöntjük a paradicsommal, sóval, borssal és csilivel ízesítjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Öntünk hozzá egy kevés vizet, és lefedve (ha szükséges, pótolva az elpárolgott vizet) puhára pároljuk a tarját.

csipostarja1

3. A salátához a megmosott uborkát hasábokra vágjuk. A lime levét egy nagyobb tálba öntjük, kevés barna cukorral és sóval kikeverjük, vízzel ízlés szerint felöntjük. Beletesszük a zöldséghasábokat, hozzászórjuk a szezámmagot, tálalásig hűtőbe tesszük. A kész paradicsomos tarját a pirított burgonyával körítjük, és a szezámos uborkával együtt tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás - egy picit újragondolva

Szép, francia, könnyű és finom. Persze, hogy quiche!

Ragacsos-pereces sütemény

Diétásnak semmiképp sem nevezhető ez az amerikai sütikre emlékeztető édes-sós, kakaós, karamellás finomság, DE! Olyan nagyon finom! Ráadásul egy hideg, fárasztó nap után hazatérve nincs is jobb mint egy szeletke belőle, a roppanós sós perec és a szaftos karamella párosa garantáltan jókedvre derít!

Hajdinapalacsinta almás mákkrémmel

"Az egyik kedvenc mentes palacsintám hajdinalisztből készül, mert igazi csodaliszt." Csigó Zita gluténmentes receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!