Sárgabarackos túrókrém grillázzsal
Hozzávalók
6 személyre- 8-10 db érett sárgabarack
- 2 dl narancslé
- 4 ek cukor
- 2 dkg zselatinlap
- 20 dkg tehéntúró
- 2 dl habtejszín
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom
- só
- A grillázshoz:
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg dió
- víz
Elkészítés
1. A meghámozott és kimagozott sárgabarackot pürésítjük egy kevés citromlével, míg a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.
2. Egy lábasban felmelegítjük a narancslevet és hozzáadunk 2 ek cukrot. Amikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a barackpürét, majd a zselatint és addig melegítjük, amíg feloldódik. Ezután áttöltjük egy tálba és betesszük a hűtőbe.
3. A hideg habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival habbá verjük. Az összetört túróhoz adunk egy pici sót, reszelt citromhéjat és 2 ek cukrot, majd a felvert tejszínhabbal elkeverjük.
4. A grillázshoz egy lábasban kevés vízzel felolvasztjuk a cukrot. Amikor elpárolog a víz és elkezd barnulni a cukor, hozzáadjuk az apróra tört diót. Forralunk még rajta egyet és egy zsírpapírra öntjük, ahol hagyjuk megszilárdulni.
5. Poharakba rétegezzük először a túrókrémet, ráöntjük a barackkrémet, hűtőben 2 órát pihentetjük és a grillázzsal díszítjük. Jó étvágyat!