Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgabarackos túrókrém grillázzsal

Adásban volt: 2017. October 6.
A recepthez tartozó videó
2017. October 6.

Hozzávalók

6 személyre
  • 8-10 db érett sárgabarack
  • 2 dl narancslé
  • 4 ek cukor
  • 2 dkg zselatinlap
  • 20 dkg tehéntúró
  • 2 dl habtejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom

  • A grillázshoz:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg dió
  • víz

Elkészítés

1. A meghámozott és kimagozott sárgabarackot pürésítjük egy kevés citromlével, míg a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.

2. Egy lábasban felmelegítjük a narancslevet és hozzáadunk 2 ek cukrot. Amikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a barackpürét, majd a zselatint és addig melegítjük, amíg feloldódik. Ezután áttöltjük egy tálba és betesszük a hűtőbe.

3. A hideg habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival habbá verjük. Az összetört túróhoz adunk egy pici sót, reszelt citromhéjat és 2 ek cukrot, majd a felvert tejszínhabbal elkeverjük.

4. A grillázshoz egy lábasban kevés vízzel felolvasztjuk a cukrot. Amikor elpárolog a víz és elkezd barnulni a cukor, hozzáadjuk az apróra tört diót. Forralunk még rajta egyet és egy zsírpapírra öntjük, ahol hagyjuk megszilárdulni.

5. Poharakba rétegezzük először a túrókrémet, ráöntjük a barackkrémet, hűtőben 2 órát pihentetjük és a grillázzsal díszítjük. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

A megunhatatlan piskóta most barackos-málnás variációban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!