Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Saint Marcellin sajt tejszínnel és tojással sütve

Adásban volt: 2017. április 4.
A recepthez tartozó videó
2017. április 3.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 Saint-Marcellin sajt
  • 2 dl tejszín
  • 4 tojás
  • ¼ gerezd fokhagyma
  • snidling
  • A spenóthoz:
  • 2 tojás
  • 25 dkg friss baby spenót
  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg parmezán
  • 4 szelet toast kenyér
  • 5 dkg trappista sajt
  • só, bors

Elkészítés

1. A spenótot vajon és fokhagymán megdinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk, végül lecsepegtetjük. Két kis hőálló tálkát kivajazunk, parmezánt reszelünk mindkettő aljára, kétfelé osztjuk a spenótot, majd ráütünk 1-1 tojást a közepére, végül kevés parmezánt reszelünk a tetejére is.

2. A Saint-Marcellin sajtot kockákra vágjuk, egy tűzálló edény aljára szórjuk, ráreszelünk egy kevés fokhagymát, felöntjük tejszínnel, majd ráütjük a tojásokat.

3. Mindkét ételt sütőben 180 fokon néhány percig sütjük.

4. A toast kenyereket megvajazzuk, vajas oldalával lefelé tesszük a szendvicssütőbe. 1-1 szelet sajtot teszünk két szelet kenyér közé, majd szendvicssütőben megsütjük. Ezzel tálaljuk a sajtos, spenótos tojásokat. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sajtos makaróni falatkák

Sajtos makaróni falatkák

Újragondolva is finom!
Sütőben sült 5 sajtos tészta

Sütőben sült 5 sajtos tészta

Paradicsommal, tejszínnel, bazsalikommal és 5 féle sajttal készül, ráadásul pillanatok alatt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.