Saint Marcellin sajt tejszínnel és tojással sütve
Hozzávalók
2 személyre- 1 Saint-Marcellin sajt
- 2 dl tejszín
- 4 tojás
- ¼ gerezd fokhagyma
- snidling
- A spenóthoz:
- 2 tojás
- 25 dkg friss baby spenót
- 5 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dkg parmezán
- 4 szelet toast kenyér
- 5 dkg trappista sajt
- só, bors
Elkészítés
1. A spenótot vajon és fokhagymán megdinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk, végül lecsepegtetjük. Két kis hőálló tálkát kivajazunk, parmezánt reszelünk mindkettő aljára, kétfelé osztjuk a spenótot, majd ráütünk 1-1 tojást a közepére, végül kevés parmezánt reszelünk a tetejére is.
2. A Saint-Marcellin sajtot kockákra vágjuk, egy tűzálló edény aljára szórjuk, ráreszelünk egy kevés fokhagymát, felöntjük tejszínnel, majd ráütjük a tojásokat.
3. Mindkét ételt sütőben 180 fokon néhány percig sütjük.
4. A toast kenyereket megvajazzuk, vajas oldalával lefelé tesszük a szendvicssütőbe. 1-1 szelet sajtot teszünk két szelet kenyér közé, majd szendvicssütőben megsütjük. Ezzel tálaljuk a sajtos, spenótos tojásokat. Jó étvágyat!