Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozé libamell burgonya chipsszel és lilakáposzta-pürével

Adásban volt: 2017. március 30.
A recepthez tartozó videó
2017. március 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db bőrös libamell
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • friss rozmaring

  • A lilakáposzta-püréhez:
  • olívaolaj
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 ek barna cukor
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 dl rosé bor
  • vörösborecet

  • A burgonya chipshez:
  • 1 kg burgonya
  • friss rozmaring
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A barna cukrot olívaolajon karamellizáljuk, majd a csíkokra vágott lilakáposztát hozzáadjuk. Ízesítjük őrölt köménnyel, rosé borral, sóval és puhára dinszteljük. Ezután adunk hozzá vörösborecetet, majd borsozzuk és pürésítjük.

2. A libamellet megtisztítjuk, a bőrét vékonyan bevagdossuk, sütés előtt sózzuk, borsozzuk, végül friss rozmaringgal, fokhagymával, olívaolajjal bepácoljuk. Egy serpenyőben 10 percig sütjük bőrével lefelé, majd megfordítjuk és további 10-12 percig tovább sütjük a sütőben.

3. A chipshez a krumplit felkarikázzuk, amit serpenyőben, bő olajban kisütünk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Libamell ázsiai szószban pácolva, ananásszal és baconnel

Libamell ázsiai szószban pácolva, ananásszal és baconnel

Nyárs és grillsütő helyett természetesen serpenyőben is készíthető
Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.