Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérboros kékkagyló fűszervajas bagettel

Adásban volt: 2017. April 5.
A recepthez tartozó videó
2017. April 5.

Hozzávalók

2 személyre
  • A fűszeres vajhoz:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg vaj
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • A kagylóhoz:
  • 1 kg tisztított friss kékkagyló
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 db sonkahagyma
  • 2 dl fehérbor
  • friss kakukkfű
  • 2-3 babérlevél
  • friss petrezselyem
  • 1 friss bagett

Elkészítés

1. A fokhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel és a vajjal az aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután fóliába tekerjük, rudat formálunk belőle, majd betesszük a hűtőbe pihenni.

2. Ha a vaj megdermedt, felkarikázzuk, a bagetteket 2-3 centinként bevágjuk, közé tesszük a fűszervajat és sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, amíg a fűszervaj megolvad.

3. A kagylóhoz egy lábasban olívaolajon és a vajon megdinszteljük a kockákra vágott sonkahagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, a babérlevelet és a petrezselymet. Felöntjük fehérborral és addig főzzük, míg az alkohol elpárolog és besűrűsödik. Közvetlenül tálalás előtt tegyük csak bele kagylót, mert 3 perc főzés elég neki. Friss petrezselyemmel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!