Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozé libamell burgonya chipsszel és lilakáposzta-pürével

Adásban volt: 2017. March 30.
A recepthez tartozó videó
2017. March 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db bőrös libamell
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • friss rozmaring

  • A lilakáposzta-püréhez:
  • olívaolaj
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 ek barna cukor
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 dl rosé bor
  • vörösborecet

  • A burgonya chipshez:
  • 1 kg burgonya
  • friss rozmaring
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A barna cukrot olívaolajon karamellizáljuk, majd a csíkokra vágott lilakáposztát hozzáadjuk. Ízesítjük őrölt köménnyel, rosé borral, sóval és puhára dinszteljük. Ezután adunk hozzá vörösborecetet, majd borsozzuk és pürésítjük.

2. A libamellet megtisztítjuk, a bőrét vékonyan bevagdossuk, sütés előtt sózzuk, borsozzuk, végül friss rozmaringgal, fokhagymával, olívaolajjal bepácoljuk. Egy serpenyőben 10 percig sütjük bőrével lefelé, majd megfordítjuk és további 10-12 percig tovább sütjük a sütőben.

3. A chipshez a krumplit felkarikázzuk, amit serpenyőben, bő olajban kisütünk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!