Rozé libamell burgonya chipsszel és lilakáposzta-pürével
Hozzávalók
4 személyre- 2 db bőrös libamell
- fokhagyma
- olívaolaj
- friss rozmaring
- só
- A lilakáposzta-püréhez:
- olívaolaj
- 1 fej lilakáposzta
- 1 ek barna cukor
- 1 mk őrölt kömény
- 1 dl rosé bor
- vörösborecet
- só
- A burgonya chipshez:
- 1 kg burgonya
- friss rozmaring
- olaj a sütéshez
Elkészítés
1. A barna cukrot olívaolajon karamellizáljuk, majd a csíkokra vágott lilakáposztát hozzáadjuk. Ízesítjük őrölt köménnyel, rosé borral, sóval és puhára dinszteljük. Ezután adunk hozzá vörösborecetet, majd borsozzuk és pürésítjük.
2. A libamellet megtisztítjuk, a bőrét vékonyan bevagdossuk, sütés előtt sózzuk, borsozzuk, végül friss rozmaringgal, fokhagymával, olívaolajjal bepácoljuk. Egy serpenyőben 10 percig sütjük bőrével lefelé, majd megfordítjuk és további 10-12 percig tovább sütjük a sütőben.
3. A chipshez a krumplit felkarikázzuk, amit serpenyőben, bő olajban kisütünk. Jó étvágyat!