Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós polentakockák

Szuper snack csipsz helyett…
2019. July 10.

Hívhatjuk puliszkának, polentának, málénak és még ezer néven. Egy biztos: olcsó, könnyen, egész évben beszerezhető alapanyag, gyorsan elkészül, ráadásul édesen és sósan is fogyaszthatjuk. Ezúttal snack készült a kukoricadarából.

Hozzávalók

4-6 adaghoz
  • 6 dl tej
  • 15 dkg kukoricadara + a hempergetéshez

  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

A tejet nagyobb lábasba öntjük, felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a kukoricadarát, majd megsózzuk. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, közben hozzáadjuk a lereszelt parmezánt. 

A sűrű masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, megdermedni. (Akkora tepsit válasszunk, hogy a massza kb. 1,5 cm magas legyen benne.)

A kihűlt polentát felkockázzuk. Egy zacskóban vagy zárható edényben összekeverünk egy kevés kukoricadarát némi sóval és a fokhagymaporral, majd részleteiben átforgatjuk benne a polentakockákat. Ezután egy serpenyőben, kevés felhevített olajon, rázogatva ropogósra sütjük. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük. 

Az alapreceptet rengeteg módon variálhatjuk. Főzés közben magát a masszát is tovább fűszerezhetjük például zöldfűszerekkel, de a bundát is kedvünkre ízesíthetjük. Tej helyett megfőzhetjük vízben. 

Tetszőleges mártogatósokkal tálalhatjuk, paradicsomszósszal vagy fűszeres tejföllel egyaránt nagyon finom. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült sárgabarackos fagyi

Sült sárgabarackos fagyi

Házi fagyi nélkül nincs nyár!
Bougatsa, a görög grízes lepény

Bougatsa, a görög grízes lepény

Ropogós réteslapok között krémes vaníliás-citromos krém, ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű.
Pármai padlizsán

Pármai padlizsán

Könnyű, húsmentes és nagyon nyári, érdemes miatta bekapcsolni a sütőt!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!