Ricottás-joghurtos pite piros gyümölcsökkel
Ennek a pitének szinte elrepül a tésztája, annyira könnyű. Nem is csoda, hiszen ricottával, olajjal és görög joghurttal készítettem. Gyümölcsdömping van a piacokon, ezt a sütit muszáj kipróbálnotok.
Hozzávalók
8 szelethez- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- fél dl semleges ízű olaj
- 25 dkg krémes ricotta
- 15 dkg natúr vagy vaníliás ízesítésű görög joghurt
- 20 dkg liszt
- fél tasak sütőpor
- 25 dkg piros ribizli és málna vegyesen
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Beletesszük a ricottát és a görög joghurtot.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos elegyhez adjuk.
A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Tetejét megszórjuk a megmosott, leszemezett ribizlivel és a málnával. 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig (kb. 40-45 perc, vastagságtól függően) sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.