Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes bulgursaláta sárgadinnyével

Sós ételekbe is tehetünk dinnyét!
2019. August 23.

A sárgadinnye remekül passzol sós ételekhez, elég csak a dinnye-pármai sonka párosra gondolni. Most viszont egy vegetáriánus ételt mutatok, fogyasztható magában, de köretnek szintén tökéletes, főleg grillhúsok mellé. A bulgurt helyettesíthetitek kuszkusszal vagy akár rizzsel, kölessel is. És a petrezselyemmel ne spóroljatok, az a saláta lelke! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg bulgur

  • 2-3 csokor petrezselyem
  • 1 nagyobb sárgadinnye
  • 1 csokor újhagyma fehér része
  • 20 dkg mozzarella sajt (2 gömb, de használhatunk mini mozzarellát is)
  • 3/4 dl extra szűz olívaolaj
  • fél citrom kifacsart leve
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben készre főzzük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. 

A petrezselymet leszárazzuk, a leveleket finomra aprítjuk. A sárgadinnyét megtisztítjuk, húsát felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a lecsepegtetett mozzarellát kis kockákra vágjuk. Az egészet a bulgurhoz keverjük.

Az öntethez az olívaolajat kikeverjük a citromlével, sóval és borssal. A salátához csorgatjuk, összekeverjük, tálalásig hűtőbe tesszük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tojásos zúzapörkölt

Tojásos zúzapörkölt

Tojáspörkölt? Vagy zúzapörkölt? Legyen inkább mindkettő!
Fűszervajas kukorica

Fűszervajas kukorica

Nem telhet el a nyár főtt kukorica nélkül!
Zöldségnuggets

Zöldségnuggets

Édesburgonya, cukkini és egy finom mártogatós. Kell ennél jobb snack?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!