Petrezselymes bulgursaláta sárgadinnyével
A sárgadinnye remekül passzol sós ételekhez, elég csak a dinnye-pármai sonka párosra gondolni. Most viszont egy vegetáriánus ételt mutatok, fogyasztható magában, de köretnek szintén tökéletes, főleg grillhúsok mellé. A bulgurt helyettesíthetitek kuszkusszal vagy akár rizzsel, kölessel is. És a petrezselyemmel ne spóroljatok, az a saláta lelke!
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg bulgur
- só
- 2-3 csokor petrezselyem
- 1 nagyobb sárgadinnye
- 1 csokor újhagyma fehér része
- 20 dkg mozzarella sajt (2 gömb, de használhatunk mini mozzarellát is)
- 3/4 dl extra szűz olívaolaj
- fél citrom kifacsart leve
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben készre főzzük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
A petrezselymet leszárazzuk, a leveleket finomra aprítjuk. A sárgadinnyét megtisztítjuk, húsát felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a lecsepegtetett mozzarellát kis kockákra vágjuk. Az egészet a bulgurhoz keverjük.
Az öntethez az olívaolajat kikeverjük a citromlével, sóval és borssal. A salátához csorgatjuk, összekeverjük, tálalásig hűtőbe tesszük.