Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tojásos zúzapörkölt

Tojáspörkölt? Vagy zúzapörkölt? Legyen inkább mindkettő!
2019. August 21.

Az egyik kedvencem ez a „hibrid” pörkölt, finom, telt ízű, a zúzát szépen kiegyensúlyozza a hozzá darabolt tojás.

Hozzávalók

4 személyre
  • 8 db tojás
  • 1 evőkanál olaj (vagy zsír)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kg tisztított csirkezúza
  • 3 db lecsópaprika
  • 3 db húsos paradicsom
  • őrölt fekete bors, só
  • A tálaláshoz:
  • főtt tészta, nokedli vagy rizs
  • aprított snidling vagy petrezselyemzöld

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, majd félretesszük hűlni. Felhasználás előtt megpucoljuk, cikkekre vágjuk.

Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat (vagy megolvasztjuk a zsírt), a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, felaprított fokhagymát is. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd visszatesszük a lábast a tűzre.

Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát, átpirítjuk, majd mehet bele a felkarikázott paprika és a meghámozott, kockákra vágott paradicsom. Fűszerezzük borssal (sózni csak a végén szoktam), felengedjük egy kevés vízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt, folyamatos vízpótlással puhára főzzük. Mindig csak egy kevés folyadékot adjunk hozzá!

Végül sóval ízesítjük, ha kell, még megborsozzuk. Hagyhatjuk levesebbre, de el is forralhatjuk a levet a pörkölt alól. A kész pörköltbe belekeverjük a felcikkezett tojásokat, tovább főzni már nem szükséges. Tetszőleges körettel tálaljuk, aprított snidlinggel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldségnuggets

Zöldségnuggets

Édesburgonya, cukkini és egy finom mártogatós. Kell ennél jobb snack?
Fűszervajas kukorica

Fűszervajas kukorica

Nem telhet el a nyár főtt kukorica nélkül!
Pulykás-paradicsomos bulgur

Pulykás-paradicsomos bulgur

Könnyű, nyárias főétel, a krémes tojássárgája szuper jó rajta!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!