Nizzai saláta szeletelt Ammerländer Maasdamer sajttal
Ahány ház, annyi különböző nizzai saláta recept. Van, aki szardellával készíti, mások olajbogyót is kevernek hozzá. A mi tonhalas verziónkban az Ammerländer Maasdamer sajt koronázza meg az ízeket.
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg burgonya
- 4 db tojás
- 15 dkg ceruzabab (friss vagy fagyasztott)
- só
- 3 teáskanál citromlé
- 2 kis fej szívsaláta
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 12 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg tonhal (konzerv, natúr lében eltett)
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 8 szelet Ammerländer Maasdamer sajt
Elkészítés
A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd héjában, bő vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük. A megpucolt, feldarabolt ceruzababot kevés sóval és 1 teáskanál citromlével ízesített vízben roppanósra főzzük.
A főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, a megpucolt tojást szintén karikákra vágjuk. 4 tálat kibélelünk megmosott, megszárított salátalevelekkel. Egy tálban összeforgatjuk a megpucolt, felaprított lila hagymát, a megmosott, felcikkezett koktélparadicsomot, valamint a lecsepegtetett, villával összetört tonhalat. Hozzáadjuk a kihűlt burgonya- és tojáskarikákat, valamint a leszűrt ceruzababot. Szétosztjuk a salátaleveleken. Az olívaolajat kikeverjük a többi citromlével is kevés sóval, az így kapott öntettel meglocsoljuk a salátát. Az Ammerländer Maasdamer sajtszeleteket felcsíkozzuk, a saláta tetejére szórjuk. Bagettszeletekkel tálaljuk.
Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!