Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Meggyes-diós zabgolyók

Ennél valami édességet hétvégén, de nincs kedved bekapcsolni a sütőt? Akkor ez lesz a te recepted!
2020. January 18.

Ha könnyen és egyszerűen összedobható édességet készítenénk, formázzunk gyorsan pár golyócskát, tuti siker lesz! Most egy egyszerű zabpelyhes verziót mutatok.

Hozzávalók

16 darabhoz
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg tetszőleges, nem túl sűrű lekvár (pl. barack, meggy)
  • 10 dkg finomra őrölt dió
  • ízlés szerint méz
  • 16 szem meggybefőtt és kevés lé a befőttből
  • kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés

 

A tejet felforraljuk a vaníliával. A zabpelyhet hőálló tálba szórjuk, ráöntjük a tejet, kanállal alaposan összeforgatjuk. Lefedjük, 10-15 percet állni hagyjuk, ezalatt a zab szépen felpuhul. Ezután hozzákeverjük a lekvárt, az őrölt diót, ízlés szerint mézet (ez el is hagyható) és annyi meggylevet, hogy szépen összeálljon a massza. 

Egy kevés „tésztát” a tenyerünkbe veszünk, a közepébe helyezünk 1 szem lecsepegtetett meggyet. Gombóccá formázzuk, végül meghempergetjük kókuszreszelékben. Hasonlóan elkészítjük a többi golyót is. Tálalásig hűtőben tároljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhtúrós-olajbogyós tojáskrém

Az egyik legfinomabb kence, aminek csak jót tesz, ha még keverünk hozzá pár finomságot.

Teriyaki csirkés szendvics répasalátával

Friss saláta és szaftos csirke szendvicsbe zárva.

Olajbogyós-spenótos tojásfelfújt

Klassz meleg reggeli, amelyből egy kis kolbász sem maradhatott ki.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!