Néhány perc alatt összedobható fogás: Medvehagymás cukkini tekercsek
Itt a tavasz, a jó idő, és ezzel együtt a medvehagyma szezonja is. Érdemes kihasználni, amíg még frissen kapható ez a jellegzetes illatú, kellemes aromájú növény, és minél sokszínűbben felhasználni.
Készíthetünk belőle például egy néhány perc alatt összedobható cukkini tekercset, ami finom és egészséges előétel.
Hozzávalók
10 darabhoz- 2 db cukkini
- medvehagyma
- 15 dkg feta sajt
- 15 dkg natúr joghurt
- kakukkfű
- bors
- kókuszolaj
Elkészítés
1. A cukkinit alaposan megmossuk, majd vékony, kb. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk hosszában. Fűszerezni nem érdemes őket, mivel a tölteléknek önmagában is erős íze lesz.
2. Egy grillserpenyőt vagy kontaktgrillt kiolajozunk vékonyan kókuszolajjal, majd ha felforrósodott, belefektetjük a cukkini szeleteket és mindkét oldalukat kb. 2-2 percig grillezzük.
3. Eközben elkészítjük a töltelélek. A feta sajtot villával összetörjük és összekeverjük a natúr joghurttal. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd a kakukkfűvel és a borssal együtt fűszerezzük vele a sajtkrémet.
4. A sült cukkini szeleteket vékonyan megkenjük a medvehagymás krémmel, majd feltekerjük. Egy-egy bambusz nyárssal átszúrva tálaljuk őket.