Málnás kölesmuffin
Ha egészséges és gluténmentes alternatívát keresel a hagyományos muffinra, ez a köleses-málnás recept neked szól.
Hozzávalók
12 darabhoz- 10 dkg köles
- 5 dl (növényi) tej
- 10 dkg eritrit
- 2 evőkanál vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 1 marék málna
Elkészítés
A köles feltesszük főni a tejben, és közepes lángon, kb. 12 perc alatt puhára főzzük. Eközben előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra.
A puhára főtt kölest összekeverjük az eritrittel, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a többi hozzávalóhoz keverjük úgy, hogy ne törjön össze.
Muffinpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk a tésztát (a 12 mélyedésben egyenletesen szétosztva), majd a tetejét málnával díszítjük.
Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.