Illatos sertésszűz kaffir lime os jázmin rizzsel
Hozzávalók
2 személyre- 50 dkg sertésszűz
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 cm gyömbér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 chili
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg vegyes gomba
- 2-3 kaffir lime levél
- szójaszósz ízlés szerint
- 5 dkg babcsíra
- 1 dl kókusztej
- friss koriander
- 1 lime
- 20 dkg jázmin rizs
- olívaolaj
Elkészítés
1. A húst megtisztítjuk, előkészítjük, félbevágjuk, majd felcsíkozzuk. Egy felhevített serpenyőben vagy wokban olívaolajon megpirítjuk a húsokat. Ezután egy tálba szedjük és pihentetjük.
2. A vöröshagymát, a gyömbért, a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, a kaliforniai paprikák felét is felcsíkozzuk, majd a répát is felkarikázzuk. A gombákat is nagyobb darabokra vágjuk, majd félretesszük.
3. A jázmin rizst sós vízben közben megfőzzük a kaffir lime levéllel.
4. A wokban olívaolajon a gyömbért, a fokhagymát, a vöröshagymát és a chilit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a kaliforniai paprikát, végül a gombát is és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a babcsírát, majd szójaszósszal és kókusztejjel ízesítjük. Egyet forralunk rajta és a jázmin rizzsel tálaljuk. Friss korianderrel és kevés limelével ízesítjük. Jó étvágyat