Így készítsd el házilag a nem csak a gyerekek körében népszerű csirkefalatkákat
A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő csirkefalatkákat otthon is elkészíthetjük. Így aztán biztosak lehetünk az alapanyagok jó minőségében, ráadásul különböző fűszerezéseket is kipróbálhatunk.
Hozzávalók
15 darabhoz- 30 dkg csirkemellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 2 szál újhagyma fehér része
- 2 gerezd fokhagyma
- liszt, 2 tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
A megtisztított csirkemellet feldaraboljuk, és késes aprítóban pépesre törjük. Hozzákeverjük a fűszereket, az aprított újhagymát, illetve a megtisztított, lereszelt fokhagymát.
A pépből falatkákat formázunk, hagyományos módon lisztbe, enyhén sózott, felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába panírozzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.