Humusz saláta
Ez a gyorsan összedobható hideg fogás tökéletes a forró napokra. Könnyedebb, de egyben laktató, sőt fehérjében is gazdag.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
- 2 evőkanál tahini
- 1 gerezd fokhagyma
- ¼ citrom leve
- 1 evőkanál őrölt római kömény
- őrölt fekete bors
- himalája só
- 10 dkg koktélparadicsom
- ¼ fej lila hagyma
- 10 db olívabogyó
- 3 dkg feta sajt
- friss fodros petrezselyem
Elkészítés
A csicseriborsót 1 dl főzőlével (vagy a konzerv levével), a tahinivel, az áttört fokhagymával, a citromlével, a római köménnyel, valamint ízlés szerint sóval és borssal teljesen krémesre turmixoljuk. Néhány szem csicseriborsót meghagyhatunk a díszítéshez.
Az elkészült humuszt kettéosztjuk lapos tányérokba, majd félbevágott koktélparadicsommal, vékonyra szeletelt lila hagymával, olívabogyóval, morzsolt feta sajttal és frissen tépett fodros petrezselyemmel tálaljuk.