Gyors halas, brokkolis tészta, és halpástétom
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg különleges formájú tészta
- 1 tonhal konzerv
- ½ fej vöröshagyma
- 1 kisebb brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom és 1 dl tejszín
- friss kapor
- 1 szál újhagyma
- chili paprika
- A pástétomhoz:
- 2 konzerv növényi olajban eltett hal (heringfilé, sprotni)
- kevés vöröshagyma
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 ek mustár
- 1 ek majonéz
- 2-3 dkg vaj
- friss petrezselyem
- friss kapor
- só, bors
- 1 bagett
Elkészítés
A tésztához:
1. A konzerv halakat lecsöpögtetjük, de a növényi olajat félretesszük a sütéshez.
2. A brokkolit rózsáira szedjük és a halkonzerv olaján megpirítjuk. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd felöntjük a maradék olajjal. Ha a zöldség megpirult, hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhal konzervet is és elkeverjük. Felöntjük egy kis tejszínnel és egyet forralunk rajta.
3. A tésztát sós vízben megfőzzük.
4. Tálalás előtt a tésztát elkeverjük a halas raguval, reszelünk rá egy kevés citromhéjat, majd friss kaporral, apróra vágott újhagymával, chilivel díszítjük.
A pástétomhoz:
1. Egy aprítógépben lepürésítünk egy kevés hagymát és fokhagymát, a lecsöpögtetett heringfilét és sprotnit, fél citrom levével, a mustárral, a majonézzel, kevés vajjel és friss petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk.
2. A bagettet szeletekre vágjuk és megpirítjuk, majd megkenjük a halkrémmel. Friss kaporral díszítjük. Jó étvágyat!