Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillkolbász serpenyős tarhonyával

Laktató ebéd húsimádóknak.
2020. June 26.

Nem muszáj mindig a kertben grillezni! Azaz nyilván remek lenne, de akkor sem kell lemondanunk egy jó grillkolbászról, ha épp nincs temérdek szabadidőnk. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg tarhonya
  • 2 evőkanál olaj

  • 6 db sajtos (vagy más tetszőleges) grillkolbász (kb. 35 dkg)
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 2 közepes fej lila hagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kis csilipaprika
  • 3 db tv-paprika
  • őrölt fekete bors
  • aprított petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

 

A tarhonyát egy lábasban, 1 evőkanál felhevített olajon, kevergetve ízlés szerint lepirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, majd puhára főzzük. 

Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a grillkolbászok egyik oldalát bevagdossuk. Egy serpenyőben, a másik evőkanál felhevített olajon körbepirítjuk a kolbászok minden oldalát. Egy kevés zsiradékkal (a serpenyőből) kikenünk egy kis sütőtálat, beletesszük a kolbászokat. Az előmelegített sütőben pirosra sütjük. 

A serpenyőben maradt zsiradékra rátesszük a bacont, átpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, felaprított lila hagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a kimagozott, kierezett, felkarikázott csilit, valamint a szintén megtisztított, felkockázott paprikát. Kevergetve összesütjük. Hozzákeverjük az elkészült tarhonyát, sütjük még együtt 2-3 percig, közben sózzuk, borsozzuk. A grillkolbászokkal tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült rántott sajt újburgonyával

Sütőben sült rántott sajt újburgonyával

Naná, hogy az újkrumpli is a sütőben készült!
Saslik uborkás tésztasalátával

Saslik uborkás tésztasalátával

Hétfői saslik témájú cikkünket most kövesse egy jó kis recept!
Tejes pite eperszósszal

Tejes pite eperszósszal

Nem telhet el nyár nélküle!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!