Grillkolbász serpenyős tarhonyával
Nem muszáj mindig a kertben grillezni! Azaz nyilván remek lenne, de akkor sem kell lemondanunk egy jó grillkolbászról, ha épp nincs temérdek szabadidőnk.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg tarhonya
- 2 evőkanál olaj
- só
- 6 db sajtos (vagy más tetszőleges) grillkolbász (kb. 35 dkg)
- 15 dkg kockázott bacon
- 2 közepes fej lila hagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kis csilipaprika
- 3 db tv-paprika
- őrölt fekete bors
- aprított petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
A tarhonyát egy lábasban, 1 evőkanál felhevített olajon, kevergetve ízlés szerint lepirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, majd puhára főzzük.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a grillkolbászok egyik oldalát bevagdossuk. Egy serpenyőben, a másik evőkanál felhevített olajon körbepirítjuk a kolbászok minden oldalát. Egy kevés zsiradékkal (a serpenyőből) kikenünk egy kis sütőtálat, beletesszük a kolbászokat. Az előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A serpenyőben maradt zsiradékra rátesszük a bacont, átpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, felaprított lila hagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a kimagozott, kierezett, felkarikázott csilit, valamint a szintén megtisztított, felkockázott paprikát. Kevergetve összesütjük. Hozzákeverjük az elkészült tarhonyát, sütjük még együtt 2-3 percig, közben sózzuk, borsozzuk. A grillkolbászokkal tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük.