Gombás-spenótos óriás kagylótészta
Szeretek óriás kagylótésztával dolgozni, izgalmas töltelékekkel lehet megtölteni, szósszal vagy szósz nélkül, sajttal is isteni. Szoktam készíteni paradicsomosan, ricottásan és gombás-spenótosan, mindenhogy finom, és nagyon mutatós is.
Hozzávalók
4 adaghoz- 20 dkg óriás kagylótészta
- só
- 1 evőkanál olívaolaj + a sütőtál kikenéséhez
- 4 szál újhagyma fehér része
- 30 dkg csiperkegomba
- őrölt fekete bors
- 10 dkg bébispenót
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 10 dkg mozzarella sajt
- aprított petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés
A kagylótésztákat lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. (A csomagoláson jelzett főzési időt le szoktam rövidíteni 1-1,5 perccel, maradjon nyugodtan egy kissé keményebb a tészta, hiszen még sülni is fog.) Amikor elkészült, leszűrjük, és kiterítjük egy tetszőleges felületre, hogy a megtöltésig ne tapadjanak össze.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felkarikázott újhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a szintén megtisztított, felcikkezett gombát, sózzuk, borsozzuk, erős lángon átsütjük. Ha már puha a gomba, rászórjuk a spenótot, illetve hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát. Addig sütjük, amíg a spenótlevelek összeesnek.
Egy nagyobb sütőtálat kikenünk kevés olajjal. A kagylótésztákat egyesével megtöltjük a gombás-spenótos töltelékkel, és szorosan egymás mellé ültetjük a tálban. A tetejükre morzsoljuk a mozzarellát.
A sütőtálat 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad. A tésztát aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.