Fürjleves májas töltikével
Hozzávalók
4 személyre- 4 fürj, belsőséggel együtt
- friss kakukkfű
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zellerszár
- 1 karalábé
- 1 póréhagyma
- 8-10 szem bors
- só
- A töltikéhez:
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 4 fürj belsőség (máj, szív)
- ½ fej vöröshagyma
- ½ gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
- friss kakukkfű
- 2 ek zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítés
1. A fürjeket egy nagy lábas hideg vízbe tesszük, hozzáadunk friss kakukkfüvet, majd közepes lángon főzzük. A habot leszedjük a tetejéről és ezután tesszük csak bele a feldarabolt zöldségeket és a borsot.
2. A töltikéhez a zsemlét vízbe áztatjuk, majd egy aprítógépbe tesszük és pürésítjük a vöröshagymával, a fokhagymával, a belsőségekkel, a friss petrezselyemmel és kakukkfűvel, a tojással, a sóval és borssal. Ha püré állagot kapunk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, újra elkeverjük, majd állni hagyjuk. Ezután egy folpackra halmozzuk a töltikét, felcsavarjuk rúd formájában és a két végét megkötjük, így tesszük a levesbe, majd megfőzzük.
3. Tálaláskor a levesbe karikázunk egy keveset és így fogyasztjuk. Jó étvágyat!