Fürj kelkáposztával, kelbimbóval és körtével
Hozzávalók
- 3 db fürj
- 1 fej kelkáposzta
- 20 db kelbimbó
- 2-3 kemény körte
- 1 l sótlan csirke alaplé
- 1 csillagánizs
- 5 dkg vaj
- friss kakukkfű
- 10 dkg bacon
- 1 citrom
- 1 csokor retek
- 1 fej lilahagyma
- ecet
- só, bors
Elkészítés
1. Egy lábosban vizet forralunk. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, a kelbimbókat leveleire szedjük. Ezután a kelkáposztát és a kelbimbókat a forrásban lévő sós vízbe tesszük 20 másodpercig, majd rögtön hideg vízben hűtjük le őket.
2. A fürjek szárnyait levágjuk, sózzuk, borsozzuk, és friss kakukkfüvet morzsolunk rá, majd olívaolajjal meglocsoljuk.
3. A körtéket csíkokra vágjuk, amivel megtöltjük a fürjeket, végül baconnal betekerjük és 200 fokon 20-25 percig sütjük.
4. A körethez a maradék körtéket is csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljanak meg, majd grill serpenyőben megsütjük. A retket hajszálvékonyra vágjuk, a lilahagymát cikkekre vágjuk, megsózzuk, majd ecettel meglocsoljuk, végül cukorral édesítjük.
5. Egy felhevített serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a megborsozott kelkáposztát.
6. A mártáshoz alapléből, csillagánizsból, friss kakukkfűből mártást készítünk.
7. A fürjeket kelkáposztaágyon tálaljuk a körtével, retekkel, ecetes lilahagymával és meglocsoljuk a mártással. Jó étvágyat!