Fehérjedús sajtos pogácsa
Hozzávalók
- 250 g zsírszegény túró
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- 50 g natúr joghurt
- 50 g zsírszegény sajt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 50 g kókuszolaj
- lenmag/szezámmag
- őrölt fűszerkömény
- só
Elkészítés
Egy kelesztés nélküli, néhány perc alatt összedobható recept, amiből finom, puha és nem utolsósorban magas fehérjetartalommal rendelkező pogácsa készül, amit könnyedén elcsomagolhatunk magunknak vagy a gyerekeknek tízóraira vagy uzsonnára.
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra légkeveréssel.
2. A lisztet összegyúrjuk a túróval, egy tojással, a natúr joghurttal, a sütőporral, a felolvasztott kókuszzsírral és két csipet sóval.
3. Ha teljesen homogén tésztát kaptunk, kinyújtjuk egy kilisztezett nyújtódeszkán és pogácsaformákat szaggatunk belőle.
4. Miután kiszaggattuk az egész tésztát, a maradék tojást felverjük és megkenjük vele a pogácsák tetejét.
5. Ezután megszórjuk reszelt sajttal és ízlés szerint lenmaggal, szezámmaggal és/vagy fűszerköménnyel.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, majd az előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.