Fehérboros csirkemell sonkával, camembert-rel és vele sült ananásszal
A fehérborban finom pikáns ízt kap az ananász, és a csirke is szaftos marad. Tálalhatjátok jázminrizzsel vagy például bulgurral, de egy könnyed vacsorához egy tál friss, kevert saláta is elegendő köretnek. Nemcsak fehérbor napra ajánlom!
Hozzávalók
4 személyre- 8 kisebb felezett csirkemell
- kevés olívaolaj
- só, őrölt fekete bors
- 8 szelet camembert sajt
- 8 szelet sonka
- 1 bébiananász vagy fél ananász (lehetőleg friss, nem konzerv)
- 1,5 dl száraz, illatos, gyümölcsös jegyekkel bíró fehérbor
Elkészítés
A csirkemellek mindkét oldalát serpenyőben, a felhevített olívaolajon 2-2 percet sütjük (kérget sütünk rájuk), közben sózzuk, borsozzuk.
Az elősütés után sütőtálba sorakoztatjuk, megpakoljuk mindet camembert sajttal és sonkaszeletekkel.
Az ananászt megpucoljuk (legegyszerűbb, ha karikákra vágjuk, majd a szélekről körben levagdossuk a héjat), felcikkezzük. A sütőtálba szórjuk, meglocsoljuk a borral.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük alufólia alatt, melyet az utolsó pár percben leveszünk.
A csirkemelleket az ananásszal és (például) citromlével ízesített salátával tálaljuk.