Íme a tökéletes édesség, ha vendégségbe megyünk és vinnénk valamit
A klasszikus receptek úgy jók, ahogy vannak, szerintem ebben a kérdésben nincs vita. Viszont néha azért jól jön egy kis csavar, például ha a tiramisut szeretnénk szállíthatóbbá tenni. Én egy buliba készítettem először, a kis golyócskáknak óriási sikere volt; hamisítatlan tiramisu íz egy falatkába zárva.
Hozzávalók
kb. 20 darabhoz:- 20 dkg babapiskóta vagy piskótatallér
- 3/4 dl frissen főzött presszókávé
- 30 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- barna rum, mandulalikőr (amaretto) esetleg rumaroma ízlés szerint
- kakaópor a hempergetéshez (kb. 3 evőkanál)
Elkészítés
A babapiskótát vagy piskótatallért finomra őröljük. Hozzákeverjük a kávét, a mascarponét és a porcukrot, majd ízlés szerint alkohollal vagy aromával ízesítjük. Sűrű masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, kevés mascarponét még adhatunk hozzá.
A masszát lefedjük, és egy órára hűtőbe tesszük. Ezt követően kis golyókat formázunk belőle.
Egy müzlis tálba kevés kakaóport szórunk, és rázogatva bevonjuk a golyókat. Tálalásig hűvös helyre tesszük.