Csirkés-joghurtos padlizsánsaláta
A klasszikus joghurtos padlizsánsaláta az egyik kedvenc nyári hűsítő ételem. Általában grillezett csirke mellé tálalom, egyszer azonban egy kerti parti előtt úgy gondoltam, hogy összekombinálom a húst és a köretet. Azóta nagyon gyakran elkészítem ebben a formában is. Tálalhatjátok kenyérfélével, de akár csavarhattok még egyet a recepten, és főtt, kihűlt tésztával összeforgatva tésztasaláta is válhat belőle.
Hozzávalók
4 személyre- 2 db közepes méretű padlizsán
- só, olívaolaj
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 nagy csipet őrölt római kömény
- 60 dkg natúr görög joghurt
- 2-3 evőkanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk, majd besózzuk negyedórára. Ezt követően alaposan leöblítjük, felkockázzuk, és kiterítjük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen. Megsózzuk, spriccelünk rá kevés olívaolajat, és 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.
Közben a csirkét felkockázzuk, és serpenyőben kevés olajon átsütjük. Közben sóval és római köménnyel ízesítjük. Szintén félretesszük hűlni, majd még apróbb kockákra vágjuk.
A padlizsán- és csirkekockákat keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a görög joghurtot, a citromlevet, a megpucolt, lereszelt fokhagymát, kevés sót és a finomra aprított petrezselyemzöldet. Behűtve tálaljuk.