Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csicseriborsós-spenótos tojássaláta

Még egy szuper köret a sonka mellé!
2019. április 18.

Tojássalátából sosem elég, ugye? Most a hagyományos(abb)nak számító majonézes helyett egy pesztós, párolt spenótos, csicseriborsós változatot mutatok, ami tulajdonképpen tésztasaláta, így nem csupán finom, hanem laktató is. Én egyébként mindkét fajtából készítek húsvétra, biztos, ami biztos…

Hozzávalók

4 kisebb adaghoz
  • 15 dkg tetszőleges, rövidebb fajtájú tészta

  • 4 főtt tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 3-4 evőkanál piros pesztó
  • 1 konzerv (24 dkg töltő tömeg) csicseriborsó
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 10 dkg bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 szál újhagyma fehér része
  • 10 dkg magozott, fekete olajbogyó

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A főtt tojásokat megpucoljuk, felkockázzuk. A tejfölt simára keverjük a pesztóval. A csicseriborsót leszűrjük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a bébispenótot, és hozzáreszeljük a fokhagymát. Éppen csak addig sütjük-pároljuk, amíg a fokhagyma kiadja az illatát, illetve a spenótlevelek kissé összeesnek.

Keverőtálba tesszük a kihűlt tésztát, a tojást, pesztós tejfölt, a csicseriborsót, a párolt spenótot, a felkarikázott újhagymát és a leszűrt olajbogyókat. Alaposan összekeverjük, ha szükséges, még megsózzuk. Hűvös helyen tároljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos-kakaós kalácsok

Kókuszos-kakaós kalácsok

Mert kalácsból sosem elég húsvétkor!
Sárgarépás-túrós piskótatekercs

Sárgarépás-túrós piskótatekercs

Ti már tudjátok, mi lesz a húsvéti süti?

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.