Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsvéti reggeli – fetás tojássaláta spenótos kaláccsal

Sonka mellé a legfinomabb!
2019. April 11.

Húsvétkor jöhet egy ráérősebb reggeli? Persze ennek sem tart órákig az elkészítése, karácsot pirítunk, spenótot párolunk, közben összedobunk egy jó kis tojássalátát, aztán már tálalhatjuk is a sonka mellé.

Hozzávalók

4 személyre
  • 6 főtt tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 10 dkg feta sajt
  • só (a feta sósságának függvényében), őrölt fekete bors
  • 8 szelet kalács
  • vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • reszelt szerecsendió
  • koktélparadicsom és petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A tojásokat megpucoljuk, felkockázzuk. Keverőtálba szórjuk, hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a villával összetört fetát. Összekeverjük, ha szükséges, megsózzuk, majd megborsozzuk.

A kalácsok egyik oldalát megvajazzuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk a vajas oldalukat. Tálra szedjük. Mehet a helyükre a serpenyőbe az olaj, felmelegítjük, majd rádobjuk a bébispenótot. Ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg a levelek összeesnek.

A spenótot a kalácsszeletekre tesszük, tetejükre pedig kanalazunk a tojássalátából. Koktélparadicsom cikkekkel és petrezselyemzölddel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!