Csicseriborsós-spenótos tojássaláta
Tojássalátából sosem elég, ugye? Most a hagyományos(abb)nak számító majonézes helyett egy pesztós, párolt spenótos, csicseriborsós változatot mutatok, ami tulajdonképpen tésztasaláta, így nem csupán finom, hanem laktató is. Én egyébként mindkét fajtából készítek húsvétra, biztos, ami biztos…
Hozzávalók
4 kisebb adaghoz- 15 dkg tetszőleges, rövidebb fajtájú tészta
- só
- 4 főtt tojás
- 15 dkg tejföl
- 3-4 evőkanál piros pesztó
- 1 konzerv (24 dkg töltő tömeg) csicseriborsó
- 1 teáskanál olívaolaj
- 10 dkg bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 szál újhagyma fehér része
- 10 dkg magozott, fekete olajbogyó
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A főtt tojásokat megpucoljuk, felkockázzuk. A tejfölt simára keverjük a pesztóval. A csicseriborsót leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a bébispenótot, és hozzáreszeljük a fokhagymát. Éppen csak addig sütjük-pároljuk, amíg a fokhagyma kiadja az illatát, illetve a spenótlevelek kissé összeesnek.
Keverőtálba tesszük a kihűlt tésztát, a tojást, pesztós tejfölt, a csicseriborsót, a párolt spenótot, a felkarikázott újhagymát és a leszűrt olajbogyókat. Alaposan összekeverjük, ha szükséges, még megsózzuk. Hűvös helyen tároljuk.