Kovászos uborkás burgonyafőzelék
Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!
Fokhagymás oldalas köményes tört burgonyával és tzatzikivel
Igazi magyaros fogás: sült oldalas tört burgonyával. Az elkészítése roppant egyszerű. Adjunk hozzá krémes, sűrű igazi nyári tzatziki salátát.
Rakott karfiol kolbászos morzsával és fokhagymás tejföllel
Igazi ropogós sült karfiol, krémes snidlinges tejföllel és füstölt kolbászos morzsával. Kell ennél több a boldogsághoz?
Könnyű, elegáns málnadesszert, egyszerű alapanyagokból.
Friss málnás-tejfölös pohárdesszert
Könnyű, elegáns málnadesszert, egyszerű alapanyagokból.
Tejfölös-sóskás töltött karalábé
A töltött karalábé és a sóska a tejfölös savanykás szószban igazi tavaszi, nyári étel.
Porosz húsgombóc tejszínes mártással
A Königsbergben született híres filózófusnak, Immanuel Kantnak állítólag ez volt a kedvenc étele. És, ha egy filózófusnak bejött, nekünk is érdemes kipróbálnunk!
A túrótorta sós változata, juhtúróból, sok-sok zöldfűszerrel.
Zöldfűszeres juhtúrótorta
A túrótorta sós változata, juhtúróból, sok-sok zöldfűszerrel.
Az eredeti ukrán borscs
A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel és friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.
Habkönnyű citromos desszert Kulka Jánostól. Az év bármely szakában elkészíthető, hiszen az alapanyagok minden háztartásban …
Citromos álom
Habkönnyű citromos desszert Kulka Jánostól. Az év bármely szakában elkészíthető, hiszen az alapanyagok minden háztartásban rendelkezésre állnak. Kevés összetevőből, mesés desszert!
Elzászi hagymás lepény - Tarte flambée
Legközelebbi rokona a "Töki pompos". Legjobb az után eszegetni, de ha éppen nincs semmilyen gasztronómiai fesztivál, otthon is könnyedén elkészíthetjük "utcai" kedvencünket.
Lila káposzta saláta kéksajttal és körtével
Káposztasaláta, ami bármilyen ételnek méltó kísérője lehet. Készítsünk mellé egészben sült szűzpecsenyét!
Áfonyával töltött omlós keksz
Habkönnyű édesség. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.
Latkesz
Finom vendégváró, meccsnézős, mártogatós falatok, a hozzá illő fokhagymás tejföllel. Készíthetjük maceszdarából, burgonyából vagy éppen csicsókából.