Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Latkesz

Adásban volt: 2013. november 29.
A recepthez tartozó videó
Finom vendégváró, meccsnézős, mártogatós falatok, a hozzá illő fokhagymás tejföllel. Készíthetjük maceszdarából, burgonyából vagy éppen csicsókából.
2015. november 19.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 2 tojás
  • 2 ek maceszdara
  • 2 ek libazsír

  • bors
  • fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • tálaláshoz:
  • fokhagymás tejföl

Elkészítés

A tojásokhoz hozzákeverjük a maceszdarát és a libazsírt. A masszába reszelünk friss gyömbért, aprított fokhagymát és petrezselymet, frissen reszelt szerecsendiót, sót, borsot. Majd a masszából kis gombócokat formálunk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, belerakjuk a gombócot, egy kanállal lepénykévé formáljuk, majd mikor aranybarnára sült, megfordítjuk. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Latkesz

Finom vendégváró, meccsnézős, mártogatós falatok, a hozzá illő fokhagymás tejföllel. Készíthetjük maceszdarából, burgonyából vagy éppen csicsókából.
Hremzli, az édes reggeli

Hremzli, az édes reggeli

Édes tócsni dióval, fahéjjal, porcukorral a tetején. Bármilyen finom lekvárral kínálhatjuk, de a legjobb házi szilvalekvárral.

Hremzli (Kremzli)

Édes tócsni dióval, fahéjjal, porcukorral a tetején. Bármilyen finom lekvárral kínálhatjuk, de a legjobb házi szilvalekvárral, november közepén.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?