Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lila káposzta saláta kéksajttal és körtével

Adásban volt: 2013. szeptember 12.
A recepthez tartozó videó
Káposztasaláta, ami bármilyen ételnek méltó kísérője lehet. Készítsünk mellé egészben sült szűzpecsenyét!
2015. december 2.

Hozzávalók

  • 1/2 fej lila káposzta

  • bors
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 tk magos mustár
  • 3 körte
  • pár szem zölddióbefőtt

Elkészítés

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és a sóban kb. 10 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük az öntetet. Egy doboz tejfölben elkeverünk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk két teáskanálnyi magos mustárt, és belemorzsoljuk vagy reszeljük a kéksajtot. A káposztát kinyomkodjuk és leöblítjük, majd beleforgatjuk az öntetbe. Feldaraboljuk körtéket és ezeket is belekeverjük a salátába. Végül a tetejére zölddióbefőttet darabolunk, így tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült szűzpecsenye

Egyben sült szűzpecsenye

Egyik oldal, fordít, másik oldal, lefed. Nem kell több fél óránál, és tökéletes lesz a szűzpecsenye.
Elzászi káposzta

Elzászi káposzta

Csepregi Éva elzászi káposztája akár szilvesztekor is asztalra kerülhet! A Neoton Família énekesnője nagyon szeret főzni, mindig igyekszik egyszerű, de egyben különleges fogásokat készíteni, és mindig szívesen használja a saját kertjében megtermett zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?