Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyben sült szűzpecsenye

Adásban volt: 2013. szeptember 12.
Egyik oldal, fordít, másik oldal, lefed. Nem kell több fél óránál, és tökéletes lesz a szűzpecsenye.
2016. január 22.

Hozzávalók

  • 1 szűzpecsenye
  • olaj

  • bors

Elkészítés

A húst sózzuk, borsozzuk, közben a serpenyőt felhevítjük. Amikor fölé téve már szinte égeti a tenyerünket egy kevés olajat öntünk bele, és belefektetjük a húst. Nem mozgatjuk, megvárjuk míg piros kérget nem kap, és akkor megfordítjuk. Amikor minden oldalát megpirítottuk, a hőt kicsit lejjebb vesszük és 12-15 perc alatt, lefedve készre sütjük. Szeletelés előtt kb. 10 percet pihentessük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?