Fűszeres, karamellás sült ananász
Adásban volt: 2013. October 22.
A recepthez tartozó videó
Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.
2016. January 1.
Hozzávalók
2 fő- 1 érett friss ananász
- cukor
- vanília
- bors
- chili
- tálaláshoz vaníliafagyi
Elkészítés
A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk.
Hagyjuk, hogy lassan, alacsony hőfokon, keverés nélkül felolvadjon.
Az ananászt megpucoljuk, a középső fás részét eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk.
Amikor a cukor borostyánszínűre olvadt, hozzáadjuk az ananászt, és vaníliával, chilivel és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Vaníliafagyira kanalazva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal