Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Igazi ropogós sült karfiol, krémes snidlinges tejföllel és füstölt kolbászos morzsával. Kell ennél több a boldogsághoz?

Rakott karfiol kolbászos morzsával és fokhagymás tejföllel

Adásban volt: 2015. June 2.
Igazi ropogós sült karfiol, krémes snidlinges tejföllel és füstölt kolbászos morzsával. Kell ennél több a boldogsághoz?
2016. May 7.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl alaplé
  • majoránna
  • 1 db karfiol

  • bors
  • 20 dkg főtt rizs
  • 5 dl tejföl
  • Fokhagymás tejföl:
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • Kolbászos morzsa:
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 3 dkg panko morzsa

Elkészítés

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, falatnyi darabokra vágjuk, és egy serpenyőben, forró olívaolajon körbepirítjuk. 
Megsózzuk, és felöntjük az alaplével, amiben alacsony hőmérsékleten, fedő alatt, puhára pároljuk.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a felaprított fokhagymát. Hozzáadjukk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával. A nagyobb húsdarabokat szétnyomkodjuk

Fokhagymás tejföl

Egy gerezd fokhagymát lereszelünk, összekeverjük a a felaprított snidlinggel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk.

Kolbászos morzsa

A finomra aprított kolbászdarabkákat egy forró serpenyőbe szórjuk, megszórjuk a panko morzsával, és szárazra pirítjuk.

Összeállítjuk az ételt: egy kerámia tálba rétegezzük a karfiolt, rá főtt rizst, majd a darált húsos ragut, végül bőven meglocsoljuk sós tejföllel. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, végén grill fokozatra kapcsolva a tetejét megpirítjuk.

Fokhagymás tejföllel és kolbászos morzsával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!