Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kovászos uborkás burgonyafőzelék

Adásban volt: 2013. július 16.
A recepthez tartozó videó
Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!
2016. június 6.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 liter alaplé

  • bors
  • 4 dl tejföl
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 6 közepes kovászos uborka
  • 2 csokor friss kapor
  • ízlés szerint ecet, cukor

Elkészítés

Az újkrumplit felkockázzuk, kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk.
Felöntjük az alaplével, vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Keményítővel kikevert tejföllel szokásos módon behabarjuk.
A legvégén hozzáadjuk a felkockázott kovászos uborkát és a finomra aprított kaprot, ezzel már nem főzzük.
Ízlés szerint pici ecettel, és csipet cukorra ízesítjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyőben sült grillkolbász

Serpenyőben sült grillkolbász

A nyári grillpartyk elengedhetetlen kelléke. Csípős, sajtos, fűszeres, magyar, bajor...
Sült lazac

Sült lazac

Natúr sült lazac. Bármilyen körettel tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!