Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kovászos uborkás burgonyafőzelék

Adásban volt: 2013. július 16.
A recepthez tartozó videó
Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!
2016. június 6.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 liter alaplé

  • bors
  • 4 dl tejföl
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 6 közepes kovászos uborka
  • 2 csokor friss kapor
  • ízlés szerint ecet, cukor

Elkészítés

Az újkrumplit felkockázzuk, kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk.
Felöntjük az alaplével, vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Keményítővel kikevert tejföllel szokásos módon behabarjuk.
A legvégén hozzáadjuk a felkockázott kovászos uborkát és a finomra aprított kaprot, ezzel már nem főzzük.
Ízlés szerint pici ecettel, és csipet cukorra ízesítjük. Melegen és hidegen is nagyon finom.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyőben sült grillkolbász

Serpenyőben sült grillkolbász

A nyári grillpartyk elengedhetetlen kelléke. Csípős, sajtos, fűszeres, magyar, bajor...
Sült lazac

Sült lazac

Natúr sült lazac. Bármilyen körettel tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!