Az eredeti ukrán borscs
A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel és friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.
Diós sült paprikakrém
A kaliforniai paprikából, dióval, fűszerekkel készülő sült paprikakrém minden évszakban megtalálja a helyét az asztalon. Kínálhatjuk pitával, de akár grill húsok mellé is.
Fűszeres, darált húsos török lepény
A fűszeres, darált húsos lepény vendégvárónak is, de gyorsan elkészülő ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
Sütőben sült csirkefasírt
Egyszerű csirkefasírt fűszerekkel, szotyiba hempergetve. 15 perc alatt megsül. Mit együnk hozzá? Friss salátát, vagy a sütőben mellette sült krumplit?
Cseh fokhagymás krumplileves
Egy hosszú séta után a legjobb egy forró, fokhagymás leves.
Expressz ossobucco
A milánói klasszikus fogás - a lyukas csont - kuktában felgyorsítva.
Flamand marharagu zsemlegombóccal
Elképesztően finom marharagu, zsemlegombóccal és egy kocka étcsokoládéval. Tökéletes hétvégi fogás.
Fokhagymás-fűszervajas vendégváró bagett
Nagyon egyszerűen elkészíthető ez az ínycsiklandóan ropogós és fűszeres vendégváró fogás. A fokhagymás-vajas bagettet már előre bekészíthetjük, a sütéssel azonban érdemes megvárni a vendégeket, hogy melegen tudjunk tálalni.
Sokan nem is gondolnák, hogy a tarhonyából grillezett padlizsánnal, cukkinivel és sok-sok zöldfűszerrel milyen remek tésztasaláta …
Tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel
Sokan nem is gondolnák, hogy a tarhonyából grillezett padlizsánnal, cukkinivel és sok-sok zöldfűszerrel milyen remek tésztasaláta készíthető.
Tatárbifsztek (brüsszeli változat) ropogós sült krumplival
Tatárbifsztek, talán kicsit másképp, mint ahogy megszoktuk, de kár volna kihagyni.
Latkesz
Finom vendégváró, meccsnézős, mártogatós falatok, a hozzá illő fokhagymás tejföllel. Készíthetjük maceszdarából, burgonyából vagy éppen csicsókából.
Fokhagymás, tojásos húsleves
Ha megmaradt a hétvégi húslevesből, akkor a maradékot új életre kelthetjük egy kis fokhagymával, tojással és sok petrezselyemmel.
Sült karfiol fokhagymás joghurttal, gránátalmával és csirkemellel
A sült karfiolt azok is szeretni fogják, akik amúgy nem kedvelik. A forró fűszeres karfiol rózsákat bevonja a hideg joghurtos öntet, a sült csirkemell, pedig a "hab a tortán".