Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fokhagymás-fűszervajas vendégváró bagett

Adásban volt: 2014. szeptember 19.
A recepthez tartozó videó
Nagyon egyszerűen elkészíthető ez az ínycsiklandóan ropogós és fűszeres vendégváró fogás. A fokhagymás-vajas bagettet már előre bekészíthetjük, a sütéssel azonban érdemes megvárni a vendégeket, hogy melegen tudjunk tálalni.
2015. december 5.

Hozzávalók

  • 1 bagett
  • 12 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

  • citrom

Elkészítés

A szoba hőmérsékletű, puha vajat kikeverjük a lereszelt fokhagymával ,a felaprított petrezselyemmel , sóval valamint egy fél citrom héjával. A bagettet ferdén bevagdossuk és ezekbe a résekbe töltjük az elkészült fűszervajat. Alaposan becsomagoljuk egy alufóliába, áttesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 220 C fokos sütőben 6 perc alatt készre sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyors vendégvárók

Gyors vendégvárók

Marinált olívabogyó, tonhal pástétom, kecskesajtos, körtés bagett. Nincs az a vendégség, amin ezekkel ne aratnánk sikert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?