Tonhallal töltött paradicsom
A tonhalsalátával töltött paradicsom tökéletes vendégváró, de könnyű vacsorának is remek, mellé egy pohár fehérbor és máris szuper lesz az este.
Egreses, kapros nyári káposztafőzelék
Igazi nyári, kicsit savanykás, édes, az egrestől gyümölcsösen könnyű káposztafőzelék, a forró napokra hidegen ajánljuk.
Hideg, azeri joghurtleves zöldfűszerekkel és csicseriborsóval
Gyors, hűsítő leves a forró nyári napokra.
Kovászos uborkás burgonyafőzelék
Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!
Fokhagymás oldalas köményes tört burgonyával és tzatzikivel
Igazi magyaros fogás: sült oldalas tört burgonyával. Az elkészítése roppant egyszerű. Adjunk hozzá krémes, sűrű igazi nyári tzatziki salátát.
Zöldfűszeres mini tojáslepény
Egy ráérősebb reggelen, ha picivel korábban kelünk, meglephetjük a családot ezzel a tojásos lepénnyel.
Fetával bolndított cukkinitócsni
A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.
Az eredeti ukrán borscs
A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel és friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.
Zöldbabos kulajda, buggyantott tojással
Nyarat idéző zöldbab leves kaporral, babérlevéllel és gombával.
Citromos marinált édeskömény tonhallal
A citromban marinált édeskömény, a tonhal, a friss zöld fűszerek, az olívaolaj mind mediterrán hangulatúvá teszi a salátánkat és minket is. Gondolatban újra irány a napsütés, a tenger.
Kapros sárgarépafőzelék
Indiai ihletésű krémes sárgarépafőzelék, kaporral.