Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sült céklás és diós mártogatós

2016. szeptember 29.

Hozzávalók

  • 0.5 kg sült cékla, nagyobb darabokra vágva
  • 0.5 csésze pirított dió, finomra vágva
  • 2 evőkanál kapor, apróra vágva, plusz a tálaláshoz
  • 2 eőkanál creme fraiche, plusz a tálaláshoz
  • 1 teáskanál Sherry ecet
  • 0.5 teáskanál köménymag, pirítva, plusz a tálaláshoz

  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj a tálaláshoz

Elkészítés

1. Késes robotgépben pürésítsük össze a céklát, a diót, a kaprot, a creme fraiche-t, az ecetet és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk.

2. Tálaláskor tegyünk a tetejére creme fraiche-t, szórjuk meg köménymaggal és kaporral, locsoljuk meg olívaolajjal.

 

 Forrás:bonappetit.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Az igazi chips helyett cékla chips, az igazi majonéz helyett avokádókrém. Tévénézős ropogtatnivaló.
Bundában sült hagymakarika és mártogatós

Bundában sült hagymakarika és mártogatós

Szuper finom vegetáriánus fogás, ami egészséges is, ha nem túl bő zsiradékban, hanem sütőben sütjük meg a zöldséget. Különféle mártogatóssal kínáljuk.
Koranyári zöldfűszeres mártogatós

Koranyári zöldfűszeres mártogatós

Frankfurti zöldfűszermártás, ahogy Goethe szerette. És most itt az idő, hogy mi is megszeressük. Sokkal gyorsabb az elkészítése, mint az eredetinek, így bármikor összedobhatjuk, hogy felturbózza a vacsoránkat. Kiváló mártogatós sült krumplihoz, halakhoz, csirkéhez.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!