Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sült céklás és diós mártogatós

2016. September 29.

Hozzávalók

  • 0.5 kg sült cékla, nagyobb darabokra vágva
  • 0.5 csésze pirított dió, finomra vágva
  • 2 evőkanál kapor, apróra vágva, plusz a tálaláshoz
  • 2 eőkanál creme fraiche, plusz a tálaláshoz
  • 1 teáskanál Sherry ecet
  • 0.5 teáskanál köménymag, pirítva, plusz a tálaláshoz

  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj a tálaláshoz

Elkészítés

1. Késes robotgépben pürésítsük össze a céklát, a diót, a kaprot, a creme fraiche-t, az ecetet és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk.

2. Tálaláskor tegyünk a tetejére creme fraiche-t, szórjuk meg köménymaggal és kaporral, locsoljuk meg olívaolajjal.

 

 Forrás:bonappetit.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!