Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Zöld olívás, gránátalmás, diós mártogatós

2016. szeptember 30.

Hozzávalók

  • ½ csésze dió
  • 2 csésze sós zöld olíva, apróra vágva
  • ½ csésze gránátalma mag
  • 3 evőkanál gránátalmalé
  • 3 evőkanál tárkony
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • só, bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra.

2. Szórjuk a diót egy pite sütőtálba, és a sütőben 10 perc alatt pirítsuk meg.

3. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk finomra.

4. Egy tálban keverjük össze a diót a többi hozzávalóval, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

  

Forrás:delish.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Zöldségchipsek avokádós mártogatóssal

Az igazi chips helyett cékla chips, az igazi majonéz helyett avokádókrém. Tévénézős ropogtatnivaló.
Koranyári zöldfűszeres mártogatós

Koranyári zöldfűszeres mártogatós

Frankfurti zöldfűszermártás, ahogy Goethe szerette. És most itt az idő, hogy mi is megszeressük. Sokkal gyorsabb az elkészítése, mint az eredetinek, így bármikor összedobhatjuk, hogy felturbózza a vacsoránkat. Kiváló mártogatós sült krumplihoz, halakhoz, csirkéhez.
Zöldfűszeres mártogatós ricottából

Zöldfűszeres mártogatós ricottából

Egészséges, friss mártogatós bármilyen friss zöldséggel és/vagy grissinivel

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!