Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tonhallal töltött paradicsom

Adásban volt: 2013. július 29.
A recepthez tartozó videó
A tonhalsalátával töltött paradicsom tökéletes vendégváró, de könnyű vacsorának is remek, mellé egy pohár fehérbor és máris szuper lesz az este.
2016. július 18.

Hozzávalók

6 darab
  • 6 szép, érett, közepes méretű paradicsom
  • 2 tonhalkonzerv
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 2 citrom
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling

  • bors
  • olívaolaj
  • Tálaláshoz: galambbegy vagy vegyes zöld saláta

Elkészítés

A tonhalat villával darabokra szedjük, és összekeverjük, először az apróra vágott újhagymával, egy kevés finomra aprított lila hagymával. Belereszeljük a citromok héjat és belecsavarjuk a levüket is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés olívaolajat és hozzáadjuk a különböző apróra vágott zöld fűszereket. A paradicsomok kalapját levágjuk
és egy kiskanállal a belsejüket kivájjuk, és megtöltjük őket a tonhalsalátával. Tálaláskor saláta ágyra helyezzük őket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Egyszerű, meleg előétel egyenesen Olaszországból. Tonhallal és sült karaj vagy borjúszeletekkel.
Hideg, paradicsomos gazpacho

Hideg, paradicsomos gazpacho

Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Sült oldalas kínai, pirított tojásos rizzsel

Az oldalasok közül az egyik legjobb.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.