Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg, paradicsomos gazpacho

Adásban volt: 2013. augusztus 2.
A recepthez tartozó videó
Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.
2016. június 11.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 60 dkg érett paradicsom
  • 2 szelet (10dkg) fehér kenyér, héj nélkül
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk sherry ecet
  • 3 ek jó minőségű, gyümölcsös olívaolaj

  • víz
  • Tetejére: pármai jellegű vagy feketeerdő sonka

Elkészítés

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk.

A kenyér héját levágjuk, a belsejét felkockázzuk. Egy nagy tálba tesszük a paradicsommal együtt. Tiszta kézzel összenyomkodjuk, hogy a paradicsom teljesen elkeveredjen a kenyérrel, és az magába szívja a levét. Fóliával letakarjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. Sózzuk, meghintjük csipet porcukorral, hozzáadunk egy gerezd lereszelt fokhagymát.

Robotgépbe tesszük, és magas fokozaton simára pürésítjük. Hozzáadjuk a sherry ecetet és az olívaolajat. Szükség szerinti mennyiségű, jeges vízzel hígítjuk.

Néhány órára behűtjük, jéghidegen tálaljuk. Előző nap is elkészíthető. Ha nagyon besűrűsödik, további vízzel hígítjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg kefíres céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.
Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
Gyors paradicsomleves

Gyors paradicsomleves

Egy bombabiztos paradicsomleves! Lágy ízek a tejszíntől, mediterrán hangulat a bazsalikomtól.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.