Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Hideg, paradicsomos gazpacho

Adásban volt: 2013. August 2.
A recepthez tartozó videó
Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.
2016. June 11.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 60 dkg érett paradicsom
  • 2 szelet (10dkg) fehér kenyér, héj nélkül
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk sherry ecet
  • 3 ek jó minőségű, gyümölcsös olívaolaj

  • víz
  • Tetejére: pármai jellegű vagy feketeerdő sonka

Elkészítés

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk.

A kenyér héját levágjuk, a belsejét felkockázzuk. Egy nagy tálba tesszük a paradicsommal együtt. Tiszta kézzel összenyomkodjuk, hogy a paradicsom teljesen elkeveredjen a kenyérrel, és az magába szívja a levét. Fóliával letakarjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. Sózzuk, meghintjük csipet porcukorral, hozzáadunk egy gerezd lereszelt fokhagymát.

Robotgépbe tesszük, és magas fokozaton simára pürésítjük. Hozzáadjuk a sherry ecetet és az olívaolajat. Szükség szerinti mennyiségű, jeges vízzel hígítjuk.

Néhány órára behűtjük, jéghidegen tálaljuk. Előző nap is elkészíthető. Ha nagyon besűrűsödik, további vízzel hígítjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg kefíres céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!