Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos marinált édeskömény tonhallal

Adásban volt: 2013. June 6.
A recepthez tartozó videó
A citromban marinált édeskömény, a tonhal, a friss zöld fűszerek, az olívaolaj mind mediterrán hangulatúvá teszi a salátánkat és minket is. Gondolatban újra irány a napsütés, a tenger.
2015. October 8.

Hozzávalók

2-4 fő
  • 1 nagy édeskömény
  • olívaolaj
  • 2 citrom
  • 1 kis doboz natúr lében eltett tonhal
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Az édesköményt vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, belereszeljük egy citrom héját és a levét is belefacsarjuk. Egy másik citromot kifilézünk, és apróra vágva azt is hozzákeverjük, majd a tonhalat is hozzáadjuk a salátához. Végül egy csokor kaprot és petrezselymet is finomra aprítunk, összekeverjük a salátát. A végén sózzuk, borsozzuk.

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tonhallal töltött paradicsom

Tonhallal töltött paradicsom

A tonhalsalátával töltött paradicsom tökéletes vendégváró, de könnyű vacsorának is remek, mellé egy pohár fehérbor és máris szuper lesz az este.
Sült lazac

Sült lazac

Így készül a tökéletes sült lazac!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!