Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos marinált édeskömény tonhallal

Adásban volt: 2013. június 6.
A recepthez tartozó videó
A citromban marinált édeskömény, a tonhal, a friss zöld fűszerek, az olívaolaj mind mediterrán hangulatúvá teszi a salátánkat és minket is. Gondolatban újra irány a napsütés, a tenger.
2015. október 8.

Hozzávalók

2-4 fő
  • 1 nagy édeskömény
  • olívaolaj
  • 2 citrom
  • 1 kis doboz natúr lében eltett tonhal
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Az édesköményt vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, belereszeljük egy citrom héját és a levét is belefacsarjuk. Egy másik citromot kifilézünk, és apróra vágva azt is hozzákeverjük, majd a tonhalat is hozzáadjuk a salátához. Végül egy csokor kaprot és petrezselymet is finomra aprítunk, összekeverjük a salátát. A végén sózzuk, borsozzuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tonhallal töltött paradicsom

Tonhallal töltött paradicsom

A tonhalsalátával töltött paradicsom tökéletes vendégváró, de könnyű vacsorának is remek, mellé egy pohár fehérbor és máris szuper lesz az este.
Édesköményes reteksaláta, sonkával és parmezánnal

Édesköményes reteksaláta, sonkával és parmezánnal

Ropogós friss zöldségek, kevés olívaolajban megpirított retek, sonka és parmezán. Ez a saláta akár egy könnyű ebéd is lehet, vagy grillezett húsok, halak kiváló körete.
Sült lazac

Sült lazac

Így készül a tökéletes sült lazac!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.