Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros sárgarépafőzelék

Adásban volt: 2013. június 3.
A recepthez tartozó videó
Indiai ihletésű krémes sárgarépafőzelék, kaporral.
2015. október 5.

Hozzávalók

4 adag
  • 60 dkg új sárgarépa
  • 5 dl szárnyas (vagy zöldség) alaplé
  • 1 narancs
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg hideg vaj
  • 1 csokor kapor
  • nádcukor

Elkészítés

A karikára vágott sárgarépákat kis vajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük az alaplével. Belecsavarjuk egy fél narancs levét és narancshéjat is beletesszük, újra sózzuk és borsozzuk és kevés nádcukorral is ízesítjük. 15-20 perc alatt puhára főzzük. A sárgarépa felét, pár kanállal a levével,  vajjal és tejszínnel pürésítjük. A pürét hozzáadjuk a főzelékhez. És tálalás előtt egy csokor apróra vágott kaporral ízesítjük. 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spárgapakora

Főzelékek finom kiegészítője, leginkább a sárgarépáé, de érdemes magában is elkészíteni, nem fog maradni.
Tavaszi spárgapakora

Tavaszi spárgapakora

Főzelékek finom kiegészítője, leginkább a sárgarépáé, de érdemes magában is elkészíteni, nem fog megmaradni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.