Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi spárgapakora

Adásban volt: 2013. június 3.
A recepthez tartozó videó
Főzelékek finom kiegészítője, leginkább a sárgarépáé, de érdemes magában is elkészíteni, nem fog megmaradni.
2016. április 13.

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • cayenne bors
  • római kömény

  • őrölt bors
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 4 szál szép zöld spárga
  • 4 újhagyma
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A zöld spárgát és az újhagymát feldaraboljuk. A lisztet egy tojással, egy kiskanál sütőporral, és a fűszerekkel összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta lágy galuskatészta állagú legyen. A zöldségdarabokat belekeverjük. Végül egy kanálsegítségével a forró olajba szaggatjuk a spárgás, hagymás tésztafalatokat, és aranyszínűre sütjük őket. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kapros sárgarépafőzelék

Krémes sárgarépafőzelék, kaporral. Érdemes spárgapakorával elkészíteni.
Kapros sárgarépafőzelék

Kapros sárgarépafőzelék

Indiai ihletésű krémes sárgarépafőzelék, kaporral.
Spárgázzunk a végtelenségig!

Spárgázzunk a végtelenségig!

A kérdés nem az, hogy angol vagy francia, hanem zöld vagy fehér. Szerencsére nálunk, mindkét változat népszerű, így nem kell egyiket sem nélkülöznünk, ha beüt a szezon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.