Francia reggeli: a croque monsieur
A világ egyik legnépszerűbb szendvicse kis odafigyeléssel és gazdag ízekkel. Egyéb változatai is ismertek, akár hallal, tükörtojással, most a klasszikust mutatjuk.
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena)
Grill húsokhoz szuper saláta burgonyával, tonhallal, olajbogyóval a tetején.
Tavaszi spárgapakora
Főzelékek finom kiegészítője, leginkább a sárgarépáé, de érdemes magában is elkészíteni, nem fog megmaradni.
A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.
Padlizsános tepsis lecsó
A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.
Epres vaj
Unod már a sima vajas zsemlét reggelire? Keverj epret és mézet hozzá, és már kész is a croissant-hoz illő szuper kence.
Parmezános húsgolyók
Marhahúsgolyók a szokásostól eltérő módon parmezánnal. Remekül illik a zöldborsós rizottóhoz.
A köret: kelkáposztás krumplipüré
A pirított kelkáposztával készült krumplipüré tökéletes kísérője lehet például egy jó disznótorosnak, de bármilyen sültnek. De vegetáriánusoknak is ajánljuk!
Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával
Pillanatok alatt elkészíthető desszert, amit akár érdemes előre megcsináli, és a krémes túró a hozzá kínált gyümölcsökkel, tökéletes kezdete lehet egy napnak vagy befejezése akár egy ebédnek.
Citromos csirkebecsinált leves
Kókusztejjel, korianderrel és citrommal készül ez az ázsiai ihletésű tavaszi csirkebecsináltleves, amit legalább annyira szeretni fog mindenki, mint a klasszikus változatot.
Fűszeres bárányfasírt merguez módra
Ha nagy vendégségre készülünk, de már mindenki unja a "sima" fasírtot, készítsük el ezt a fűszeres húsgombócot!
Villámvacsora: citromkrémes spagetti
De még mennyire, hogy megfér egymással, egy tányéron a spagetti és a citrom.
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges csirke étel, egzotikus ízekkel.
Egzotikus paradicsomos csirke, jázminrizzsel
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges csirke étel, egzotikus ízekkel.
Pikáns mázas csirkeszárny
Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!