Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Grill húsokhoz szuper saláta burgonyával, tonhallal, olajbogyóval a tetején.

Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena)

Adásban volt: 2013. July 12.
A recepthez tartozó videó
Grill húsokhoz szuper saláta burgonyával, tonhallal, olajbogyóval a tetején.
2016. May 28.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 kg burgonya
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve

  • bors
  • Tonhalas töltelék:
  • 16 dkg konzerv tonhal
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 szál újhagyma, finomra aprítva
  • fél citrom reszelt héja
  • fél csokor snidling, finomra aprítva
  • Tetejére:
  • szárzeller
  • 2 zöldalma
  • fekete olívabogyó

Elkészítés

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromhéjat és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a tonhalsalátát. A tonhalat villával összenyomjuk, belereszeljük egy citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és elkeverjük a majonézzel. Majd egy nagyobb méretű tálban egymásra rétegezzük a hozzávalókat: először citromos tört burgonya, rá tonhalsaláta majd ismét burgonya, megint tonhalsaláta és legvégén egy vékony réteg burgonyapürét teszünk a tetejére. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra kockázott zöldalma, szárzeller és fekete olajbogyó keverékével. Hidegen tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!