Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena)

Hozzávalók
6-8 adag- 1 kg burgonya
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- só
- bors
- Tonhalas töltelék:
- 16 dkg konzerv tonhal
- 3 evőkanál majonéz
- 2 szál újhagyma, finomra aprítva
- fél citrom reszelt héja
- fél csokor snidling, finomra aprítva
- Tetejére:
- szárzeller
- 2 zöldalma
- fekete olívabogyó
Elkészítés
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromhéjat és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a tonhalsalátát. A tonhalat villával összenyomjuk, belereszeljük egy citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és elkeverjük a majonézzel. Majd egy nagyobb méretű tálban egymásra rétegezzük a hozzávalókat: először citromos tört burgonya, rá tonhalsaláta majd ismét burgonya, megint tonhalsaláta és legvégén egy vékony réteg burgonyapürét teszünk a tetejére. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra kockázott zöldalma, szárzeller és fekete olajbogyó keverékével. Hidegen tálaljuk.
